Бісквіт:
- 4 яйця
- 2 ст.л. цукру
- 2 ст.л. темного цукру
- 4 ст.л. борошна
- 2 ст.л. какао-порошку
Приготування:
Білки збити до міцних піків. Жовтки розтерти з цукром дочиста. Борошно і какао просіяти. Жовтки перемішати з борошном і какао, а так само третю білків. Обережно ввести білки, що залишилися, перемішавши рухами знизу вгору за мінімальну кількість рухів. Роз'ємну форму змастити маслом, вилити в неї тісто і випікати близько 40 хвилин при температурі 180 градусів - на готовність пробувати зубочисткою. Дати охолонути, вийняти з форми, вирівняти верх (зрізати горбки).
Мус:
- 1 склянка жирних вершків
- 1,5 склянки полуничного пюре (полуниця перемелена в блендері)
- 6 ст.л. цукру
- 20 грам желатину
Желатин замочити в невеликій кількості холодної води. Вершки збити до стійкої піни з половиною цукру. Полуничне пюре перемішати з другою половиною цукру. Желатин розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі на невеликій потужності (тільки розтопити, не даючи закипіти!), розділити навпіл, додати вершки і пюре. Корж знову викласти в роз'ємну форму, вершки і пюре викладати ложкою поперемінно. Прибрати в холодильник на кілька годин для застигання. Зняти форму і прикрасити за смаком.