Рецепт гусак з яблуками і чорносливом:
- гусак від 3-х до 5-ти кіло вагою
- часник
- сіль
- мед
- перець
- кілька столових ложок олії
- три кислих зелених яблучка
- дві столові ложки
вершкового масла
- два апельсини
- 100 гр-ів кураги
- 100 гр-ів чорносливу,
- одна цибулина і волоські горіхи
Як приготувати гусака з яблуками і чорносливом:
Два яблука почистимо, видалимо серцевину, наріжемо на четвертинки. Сухофрукти промиємо і заллємо гарячою водою. Один апельсин очистимо, поділіть на часточки, видалити насіння. Половинку цибулини і ядра волоських горіхів подрібнити. Змішаємо з маслом.
Додамо яблука, сухофрукти, апельсин. Це і буде наша начинка.
Гусака вимиємо, обсушим, посолити і поперчити зовні і всередині. Часник
видавимо і змішаємо з медом, і цією сумішшю теж натремо тушку. Покладемо
всередину начинку, отвір зашиємо або з'єднаємо краю за допомогою зубочисток.
Зверху поллємо гусака рослинним маслом.
Покладемо в глибокий лист, поруч розкладемо шматочки
залишився яблука і нарізану кільцями цибулю. Потім гусака прямо разом з листом
вкриємо фольгою і поставимо на три години в духовку. Кожні півгодини треба
гусака витягувати, фольгу відгинати і поливати гусака його ж соком і жиром.
Хвилин за 15 до готовності фольгу знімемо зовсім поруч розкладемо
дрібну очищену варену картоплю, будемо поливати гусака соком другого апельсина
і повернемо в духовку.
- - -