Мигдальний смак і
легка консистенція - то як можна описати цей кекс. Натхненням для цього кексу
послужив рецепт на одному кулінарному блозі nami-nami. Я його змінила
по-своєму. Якщо у Вас накопичилося невикористаних яєчних білків, коли меренги,
безе і Павлові вже порядком набридли, спечіть цей кекс. Цей кекс настільки
хороший, що його хочеться спекти навіть спеціально, а не як спосіб утилізації
білків. Спробуйте!
Рецепт білкового кексу (мигдального кексу):
- 160 гр-ів мигдалю
- 200 гр-ів цукру
- 110 гр-ів масла
- 1 ч.л. мигдального екстракту (або кілька крапель
мигдальної есенції)
- 160 гр-ів борошна
- 1 ч.л. пекарського порошку
Як приготувати білковий мигдальний кекс:
Бланшируйте мигдаль: опустіть на 2 хв в киплячу воду.
Процідіть і промийте холодною проточною водою. Оберають зі шкурки, вона повинна
легко зісковзувати. Розігрійте духовку до 180С.
В кухонному комбайні або в мисці вручну збийте разом масло і
цукор. Додайте просіяне борошно, мигдаль, пекарський порошок і мигдальний
екстракт. Збийте все в кухонному комбайні. Якщо робите в ручну гарненько
подрібніть мигдаль ножем або ж дрібно зітреш в ступці. Потім перемішайте з
іншими інгредієнтами.
Окремо збийте білки до стану нестійких піків. Про збиванні
білків читайте ТУТ. Обережно введіть білки в тісто. Підготуйте форму для кексу.
Змастіть форму вершковим маслом і посипте борошном. Струсіть зайве. Повинен
вийде тонкий, ледве помітний шар борошна.
Наповніть форму тестом і відправляйте в духовку. Печіть у
духовці 40-50 хв. Зробіть тест зубочисткою: проткніть кекс в самому центрі
зубочисткою, якщо вона виходить чистою - кекс готовий, якщо немає - печіть ще
5-8 хв і повторіть тест.
Після того як Ви вийняли кекс, дайте йому охолонути 5 хв і
можете витягувати з форми. Потім раджу дати ще хвилин 10 охолонути на решітці
перед тим як нарізати.
© Рецепти кексів.