Рецепти кексів. Білковий мигдальний кекс.



Мигдальний смак і легка консистенція - то як можна описати цей кекс. Натхненням для цього кексу послужив рецепт на одному кулінарному блозі nami-nami. Я його змінила по-своєму. Якщо у Вас накопичилося невикористаних яєчних білків, коли меренги, безе і Павлові вже порядком набридли, спечіть цей кекс. Цей кекс настільки хороший, що його хочеться спекти навіть спеціально, а не як спосіб утилізації білків. Спробуйте!

Рецепт білкового кексу (мигдального кексу):
- 160 гр-ів мигдалю
- 200 гр-ів  цукру
- 110 гр-ів  масла
- 1 ч.л. мигдального екстракту (або кілька крапель мигдальної есенції)
- 160 гр-ів борошна
- 1 ч.л. пекарського порошку

Як приготувати білковий мигдальний кекс:


Бланшируйте мигдаль: опустіть на 2 хв в киплячу воду. Процідіть і промийте холодною проточною водою. Оберають зі шкурки, вона повинна легко зісковзувати. Розігрійте духовку до 180С.
В кухонному комбайні або в мисці вручну збийте разом масло і цукор. Додайте просіяне борошно, мигдаль, пекарський порошок і мигдальний екстракт. Збийте все в кухонному комбайні. Якщо робите в ручну гарненько подрібніть мигдаль ножем або ж дрібно зітреш в ступці. Потім перемішайте з іншими інгредієнтами.
Окремо збийте білки до стану нестійких піків. Про збиванні білків читайте ТУТ. Обережно введіть білки в тісто. Підготуйте форму для кексу. Змастіть форму вершковим маслом і посипте борошном. Струсіть зайве. Повинен вийде тонкий, ледве помітний шар борошна.
Наповніть форму тестом і відправляйте в духовку. Печіть у духовці 40-50 хв. Зробіть тест зубочисткою: проткніть кекс в самому центрі зубочисткою, якщо вона виходить чистою - кекс готовий, якщо немає - печіть ще 5-8 хв і повторіть тест.
Після того як Ви вийняли кекс, дайте йому охолонути 5 хв і можете витягувати з форми. Потім раджу дати ще хвилин 10 охолонути на решітці перед тим як нарізати.

© Рецепти кексів.