Рецепт тіста для пирога. Як приготувати тісто для пирога.




Рецепт тіста для пирога:
(на 2 відкритих пирога діаметром 23 см, або на один закритий 28 см пиріг)
- 320 гр-ів борошна
- 1 ст.л. цукру
- 1 ч.л. солі
- 225 гр-ів вершкового масла, порізаного кубиками 1 см в діаметрі
- 125 мл дуже холодної води



Як приготувати тісто для пирога.

У мисці змішайте просіяне борошно, цукор і сіль. Добре перемішайте і додайте масло. Вомните масло в борошно смешивателем для тіста або руками. (Можете все зробити в кухонному комбайні шляхом імпульсного змішування).
Додайте частинами воду щоб «зв'язати» тісто. Спочатку одну половину, перемішати і влити другу половину води. Зімніть руками тісто в один шар. Загорніть в харчову плівку, надайте форму диска і поставте в холодильник «відпочити». А ще краще на ніч. (Якщо Ви зробили більше тіста, частина можете загорнути в харчову плівку і помістити в морозильник).
Далі розкачайте тісто і обережно розташуйте його на форму для випікання. Форму змащувати жиром не потрібно, так як тісто і так містить велику кількість масла. Проткніть тісто виделкою в декількох місцях. Поставте форму з тістом в холодильник ще на годину, але це не обов'язково. Цей крок трошки стримує скорочення тіста під час випікання.
Далі дотримуйтеся обраним рецептом: наповнити начинкою пиріг і випікати чи піч «наосліп» і потім наповнювати.
Ось і ви знаєте рецепт тіста для пирога і те, як приготувати тісто для пирога.