Як приготувати брагу з варення:
Взяти шість літрів забродженого варення, розвести в 30 л
теплої води, додати 350 г дріжджів. Додати ще 6 кг цукру. Поставити на тиждень
в тепле місце. Вихід - 8-9 літрів.
Як приготувати брагу з патоки:
Патока - це відходи виробництва цукру. На одне відро патоки
додати 250 г дріжджів і 25 л води. Поставити в тепле місце на тиждень. Вихід
6-7 літрів.
Як приготувати брагу з яблучного соку:
Перетерти і подрібнити яблука, сік вичавити. На 30 л соку
додати 3 кг цукру і 300 г дріжджів. Стоїть в теплому місці тиждень. Вихід 6-7
л.
Як приготувати брагу з сиропу:
6 л сиропу розвести в 30 л води і додати 200 г дріжджів.
Через тиждень готово. Вихід 7 л самогону.
Як приготувати брагу з слив:
Три відра злив пом'яти і поставити бродити 2 тижні. Води не
додавати. Вихід 3 літри. Якщо додати цукор, вихід буде більше.
Як приготувати брагу з гнилих груш:
В 5 літрів води додати 5 відер зіпсованих садових груш, 2 кг
цукру і 200 г дріжджів. Поставити в тепле місце на тиждень. Вихід - 8 літрів.
Як приготувати брагу із сухих яблук:
2 кг сухих яблук або груш заварити у відрі води. Додати 3 кг
цукру і 300 г дріжджів. Все це щільно закрити, залишивши невеликий отвір.
Тиждень нехай стоїть в теплому місці. Перед перегонкою додати пучок чебрецю.
Вихід - 3 літри самогону.