Рецепт тертого пирога:
- 3,5 ст. борошна
- 250 мл-ів олії
- 1 ст. піску
- 3 яйця
- 1 ч.л.соды без гірки
- 1 ст.л. соку лимона або оцту
Начинка:
- джем або яблука, терті на крупній тертці
Як приготувати тертий пиріг:
Борошно перетерти з маслом в крихту. Яйця збити з цукром і наприкінці та гашену соду влити в борошняну крихту і замісити тісто. Розділити його на дві частини і одну покласти в морозилку, а іншу в холодильник, потім тісто з холодильника, через 20 хвилин розкачати на деку, не дуже тонко.
Зверху розподілити на одну половину терту з цукром чорну
смородину, на іншу - червону смородину (а можна будь джем по вашому смаку). Заморожений колобок натерти зверху на крупній
тертці. Випікати в розігрітій духовці протягом 25 хвилин, поки верх не
по-рожевіє
Відразу ж, поки гаряча, розрізати на шматочки, можна
присипати пудрою і прикрасити ягідками.
Час приготування -25 хвилин.
Примітка: Якщо джем солодкий, то цукор в тісто можна трохи
зменшити (у мене вийшло дуже солодко).