Рецепт овочевого торту:
Для тіста:
- борошно – 300 гр - ів
- маргарин – 150 гр - ів
- яйце – 1 шт
- сіль
Начинка:
- брокколі та цвітна капуста – 300 гр-ів
- морква – 300 гр-ів
- яйця – 3 шт
- бекон – 100-150 гр-ів
- лимон
- жирна сметана – 250 гр-ів
- пармезан – 50 гр-ів
- часник
- сіль,
- перець,
- спеції
Як приготувати овочевий торт:
Швидко змішуємо борошно, маргарин, щіпку солю і яйце. Ліпимо кулю і загорнувши в харчову плівку, приберемо її на 1-ну годину в холодильник.Тепер робимо начинку:
Брокколі і цвітну капусту треба бланшувати буквально 3 (три) хвилини в підсоленому окропі, обдати холодною водою і розділити на маленькі качанчики. Моркву наріжемо тонкою соломкою,бекон вузенькими смужками,часник подрібнити - всі разом швидко обсмажимо (до прозорості бекону).Змішуємо з капустою.
Жирну сметану збиваємо з яйцями, додаємо натертий пармезан, сік половинки лимона, приправимо сіллю, перцем і вашими улюбленими травами (я взяла базилік). На змащеної маслом рознімної формі покламо тістом і сформуємо невеликі бортики. Покламо начинку і заллємо сметанним соусом.
Випікаємо в духовці до золотистої скоринки (десь 50 хв).
Вийшло надзвичайно смачно! Приємного апетиту!