Рецепт риби в духовці:
- 1кілограм риби
- 100-150 мілілітрів рослинного рафінованого масла
- 150 грамів ріпчастої цибулі
- 1 скибочка селери (корінь)
- 100-200 грамів моркви
- половинка свіжого лимона
- 3 великих томата
- 3-4 зубчики часнику
- 1-2 лаврові листки
- чорний перець – 2-3горошку
- щіпка солі - соліть страву за своїм смаком
Як приготувати рибу в духовці.
Для початку потрібно підготувати рибу. Її попередньо треба почистити і збризнути лимонним соком. Потім її необхідно залишити мінімум на тридцять хвилин.
Наразі рибка настоюється, візьміть цибулю і наріжте його
кільцями, а потім обсмажте у великій кількості рослинного масла. До нього
додайте моркву. До речі про морквині, її треба нарізати соломкою.
Також до лучка потрібно додати шматочок кореня селери. Потім
всі інгредієнти обсмажте ще раз. В отриману суміш, після її повного
приготування, відправте подрібнений часник, томати і спеції, а потім все це
добре перемішайте.
Овочі викладіть у форму, а зверху на них укладіть
замариновану в лимонному соці рибу. Все це збризніть залишилися олією. Сюди ж
треба влити трошки гарячої води і поставити запікатися. Безпосередньо перед
тим, як подавати страву на стіл, не забудьте прикрасити його зеленню.