Рецепт качки. Печеня з качки.




Рецепт жаркого з качки:
- 1 качка
- 400 грамів сала від окосту
- 25 грамів оцту
- 2 лаврових листочка
- 2 листочка гвоздики
- 2 листочка кардамону
- трішки мускатного горіха (буквально на кінчику ножа)
- 4 горошини чорного перцю
- 1 зубчик часнику
- різні запашні прянощі
- щіпка солі


Як приготувати печеню з качки.

Для початку очистіть, і заправте вашу дику качку. Потім обкладіть її тонкими пластинками сала від неймовірно смачного копченого окосту. Обв'яжіть качку звичайними нитками, покладіть її в посудину, додайте два лаврові листки, дві гвоздики, два кардамону і шматочок екзотичного мускатного горіха.
Покладіть до страви чотири горошинки перчика, трохи засушеного майорану, зубчик часнику. Також неймовірного смаку додадуть качці кмин і базилік. Полийте качку олією і поставте готуватися в добре розігріту духовку. Не забудьте накрити її. Коли печеня з качиного м'яса буде готовим наполовину, зніміть з гусятниці кришку і, поливаючи виділеним соком, підрум'яньте, потім досмажте остаточно.
Вийміть її на дошку, витягніть нитки, сало і очистіть її від духмяних прянощів, розріжте на частини. Покладіть на блюдце в цілісному вигляді. У посудину, в якій смажилася качатина, додайте ложечку оцту, бульйону і виваріть сік до потрібної густоти. Зніміть жир, процідіть і залийте цим качку.
Смачного!!!