Як варити яйця.



Як варити яйця:

Існує безліч методів, кожна господиня має свій, але не кожна знає що яйця не можна активно кип'ятити. Це позначається тим, що білок стає твердим, а навколо яйця твориться мерзенна сіра сульфурная оболонка. Вони повинні спокійно побулькивать, на маленькому вогні Деякі навіть заливають окропом і настоюють. Для яєць круто воду потрібно буде кілька разів змінювати.
Для фаршированих яєць краще брати яйця які тиждень, а то і дві, полежали. Так як їх легше чистити і більше шансів що все вийде гарно. А для сніданку, для яєць некруто, звичайно, краще взяти самі свіжі яйця.

Як зварити яйце:

Час подано для великих яєць, середня вага яких 55-65 грам.

Метод Марти Стюарт, так любимо багатьма: Помістити яйця з холодильника в каструлі, залити холодною водою і довести до кипіння. Потім зняти з вогню, накрити кришкою. Для яєць всмятку - 90 секунд - 2 хв. Для яєць круто - 10-12 хв. Після цього часу відразу, яйця занурити у воду з льодом або ж підставити під холодну проточну воду.

Метод як варити яйця мого чоловіка, яким користуюся я, і який мене ще ні разу не підвів: У каструлі довести воду до кипіння, покласти яйця в киплячу воду. Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму і варити: Для яєць некруто 6 хв з моменту кипіння Для яєць круто 12 хв з моменту кипіння Після цього часу відразу, яйця занурити у воду з льодом або ж підставити під холодну проточну воду, щоб зупинити процес готування.
Смачного!!!