Рецепт відбивних. Відбивні, мариновані в горілці.




Рецепт відбивних, маринованих в горілці:
- свиняче або теляче м'ясо – 1 кілограм (можете взяти яловичину, якщо хочете)
- 6 великих цибулин цибулі
- щіпка солі
- приправа (суміш перців, приправи для м'яса, базилік, розмарин)
- горілка - приблизно 200 грамів (якщо є бажання, можете додати трошки більше)
- 2 курячих яйця
- пшеничне борошно
- олія соняшникова рафінована (для смаження)



Як приготувати відбивні, мариновані в горілці:

Для початку необхідно дуже ретельно промити м'ясо, а потім порізати її невеликими шматочками товщиною приблизно в два з половиною сантиметри. Підготовлені м'ясні шматочки відбийте з двох сторін. Потім очистіть і вимийте цибулю, наріжте його кільцями. Тепер візьміть трохи свіжого розмарину або базиліка, промийте його, і гарненько подрібніть. Відбиті м'ясні шматочки злегка посоліть, присипте чорним меленим перцем, складіть у глибоку посудину.
Потім додайте до м'яса інші приправи, залийте все горілкою, ретельно все перемішайте і залиште на один-два години (можна і довше). Це потрібно для того, щоб м'ясні шматочки добре замаринувалося. Після закінчення призначеного часу збийте в посудині яйця з невеликою кількістю солі. М'ясні шматочки по черзі «вимочуйте» в борошно, а потім у яєчному клярі, потім знову в борошні і знову в клярі.
Викладайте підготовлені м'ясні вироби на сковорідку з киплячим соняшниковою рафінованою олією, обсмажуйте добре з двох боків до появи золотистої скоринки. Після цього відбивні потрібно трохи загасити на слабенькому вогні, накривши зверху кришкою. Тушкуйте приблизно п'ять-шість хвилин.
Готові м'ясні відбивні, замариновані в горілці і спеціях, викладіть на блюдце і прикрасьте листочками салату, чорними маслинами або просто подрібненою зеленню. Приємного вам апетиту!