Рецепт відбивних, маринованих в горілці:
- свиняче або теляче м'ясо – 1 кілограм (можете взяти
яловичину, якщо хочете)
- 6 великих цибулин цибулі
- щіпка солі
- приправа (суміш перців, приправи для м'яса, базилік,
розмарин)
- горілка - приблизно 200 грамів (якщо є бажання, можете
додати трошки більше)
- 2 курячих яйця
- пшеничне борошно
- олія соняшникова рафінована (для смаження)
Як приготувати відбивні, мариновані в горілці:
Для початку необхідно дуже ретельно промити м'ясо, а потім
порізати її невеликими шматочками товщиною приблизно в два з половиною
сантиметри. Підготовлені м'ясні шматочки відбийте з двох сторін. Потім очистіть
і вимийте цибулю, наріжте його кільцями. Тепер візьміть трохи свіжого розмарину
або базиліка, промийте його, і гарненько подрібніть. Відбиті м'ясні шматочки
злегка посоліть, присипте чорним меленим перцем, складіть у глибоку посудину.
Потім додайте до м'яса інші приправи, залийте все горілкою,
ретельно все перемішайте і залиште на один-два години (можна і довше). Це
потрібно для того, щоб м'ясні шматочки добре замаринувалося. Після закінчення
призначеного часу збийте в посудині яйця з невеликою кількістю солі. М'ясні
шматочки по черзі «вимочуйте» в борошно, а потім у яєчному клярі, потім знову в
борошні і знову в клярі.
Викладайте підготовлені м'ясні вироби на сковорідку з
киплячим соняшниковою рафінованою олією, обсмажуйте добре з двох боків до появи
золотистої скоринки. Після цього відбивні потрібно трохи загасити на
слабенькому вогні, накривши зверху кришкою. Тушкуйте приблизно п'ять-шість
хвилин.
Готові м'ясні відбивні, замариновані в горілці і спеціях,
викладіть на блюдце і прикрасьте листочками салату, чорними маслинами або
просто подрібненою зеленню. Приємного вам апетиту!