Рецепт фаршированих печериц запечених в духовці:
- печериці -- 0,5 кг
- цибулю -- 1-2 шт
- сир -- 150 гр-ів
- часник 2-3 зубчики
- сіль, перець-за смаком
- олія для смаження
Як приготувати фаршировані печериці запечені в духовці:
На добре розігрітій сковороді злегка обсмажуємо цибулю, додаємо до нього нарізані дрібно ніжки печериць і, посоливши та поперчив злегка, ще кілька хвилин обсмажуємо, помішуючи. Потім вимикаємо вогонь і посипаємо вміст сковороди подрібненим часником і половиною тертого сиру. Все добре перемішуємо і даємо трохи охолонути -- начинка, можна сказати, готова.
Тим часом включаємо духовку і даємо їй розігрітися до
200-230 градусів. Поки вона розігрівається, беремо в помічники або помічниці
чайну ложку і наповнюємо капелюшки печериць постигла до прийнятного стану
начинкою. Підготовлені таким чином майбутні фаршировані печериці розкладаємо на
деко (я б радив застеляти деко пергаментним папером або фольгою. Начебто
дрібниця, а потім мити деко не доведеться).
А тепер настав час відправити деко в духовку. Хвилин 20-30
доведеться почекати, а потім, вийнявши деко з духовки, розкласти запечені
печериці на блюдо і посипати які залишилися сиром (зелень укропчика або
петрушки буде приємним доповненням), подавати на стіл. Сир плавиться на гарячих
запечених печерицях, від них виходить дивний аромат, що поєднує в собі запахи і
грибів, і часнику, і важко втриматися від спокуси...
Тому немає нічого дивного в тому, що таким чином фаршировані
запечені печериці йдуть нарозхват у гарячому стані! Якщо навіть не вийде з'їсти
їх гарячими -- не біда! Холодні вони теж дуже смачні!