Дешевий промисловий мармелад не може витримати порівняння з
тим мармеладом, який виготовлений вручну. Для його виробництва використовується
желатин або природний і натуральний замінник агар-агар (усі мармелад рецепти).,
цукор, барвники, що, природно, не допускається у виробництві кондитерського мармеладу.
Рецепт мармеладу ручної роботи класу люкс включає в себе
тільки натуральні компоненти, а його колір і смак - заслуга свіжих ягід і
фруктів. Натуральний мармелад застигає через пектину, який в різних кількостях
міститься в будь-якій рослині планети. Саме він - основна корисна складова
ласощі. Пектин утворює в організмі гель, який, рухаючись по кишечнику, виводить
і пов'язує всі важкі метали і шкідливі речовини. Тому на багатьох заводах
робочим сьогодні дають не молоко, а натуральний мармелад.
Мармелад рецепти. Натуральний мармелад.
Для приготування мармеладу потрібні фрукти, у складі яких підвищений вміст пектину: червона смородина або яблука. В інших випадках пектин доведеться додавати примусово (він продається в спеціалізованих магазинах). Якщо це не буде зроблено, то вийде досить м'яке речовина, що нагадує варення.
Сік або пюре уварюється кілька годин - від трьох до десяти
(мармелад рецепти) на досить слабкому вогні. Після чого тепла маса розливається
у форми, їй залишається тільки охолонути і застигнути. Після застигання
мармелад нарізати невеликими часточками, які повинні бути м'якими і пружними,
але не сухими або рідкими. Щоб уникнути злипання часточок між собою, вони
обов'язково обвалюються в цукровій пудрі або просто в цукрі. У деяких
кондитерських навмисно відмовляються від цукру, щоб надати мармеладу додаткової
натуральності.