Айс кава по-англійськи
60 р. меленої кави
- 4 кульки морозива
- 150 гр-ів вершків
- 400 мл окропу
Зварити звичайний кави по-турецьки, процідити і охолодити.
Охолоджений кава змішати з морозивом і розплавленим шоколадом і розлити по
келихах.
Айс кава з лікером
- 8 столових ложок лікеру «какао»
- 1/2 л. готового й охолодженого кава
- 1/8 л. збитих вершків
- В 4 фужери розлити лікер і каву, розмішати, покласти
вершки і подати
Айс кави з соком полуниці, вишень, черешень.
- 8 ч. л. цукру
- 4 чарки сиропу з полуниці
- черешень або вишень
- 1/2 л, готового й охолодженого кава без кофеїну
- вершки
- колотий лід
- Наповнити до половини 4 келиха шматочки колотого льоду і
залити фруктовим соком і кави в рівній кількості. Потім доповнити келихи
підсолодженими вершками і подати.
Айс-кава по-індійськи
- 3 чашки міцної кави,
- 3 шт. гвоздики,
- 2 палички кориці,
- 4 горошини запашного перцю, лід (кубиками).
Спеції залити каву і витримати 1 годину. Потім процідити і
розлити в бокали, в які заздалегідь покласти кубики льоду.
Айс кава класік
- 4 лікерні чарки готового й охолодженого кава,
- 2 столові ложки цукру,
- 4 винні чарки готового й охолодженого какао,
- 4 кульки морозива,
- 1 чашка холодного молока.
Всі зазначені продукти змішати в міксері. Отриманий напій
розлити в келихи і подати.
Айс кава - Африка
- 4 чашки окропу,
- 6 чайних ложок кави дрібного помелу,
- 1 неповна ложка какао-порошку,
- 1 щіпка меленої кориці, трохи коньяку, цукор за смаком
Всі зазначені в рецепті продукти змішати в кавнику і варити
на спиртівці. Коньяк додати до вже готового кава, який краще готувати тут же,
на столі. Подати в гарячому вигляді.