Рецепт кисілю з журавлини:
- 100 гр-ів журавлини
- 1/2 стакан коричневого цукру
- 2 ст.л. картопляного крохмалю
- 3,5 склянки бутильованої води
Як приготувати кисіль з журавлини:
Переберіть ягоди, покладіть в сито, ложкою відіжміть з них
сік і приберіть його на годину в холодильник. Залишилися вичавки залийте 3
склянками холодної бутильованої води, доведіть до кипіння і варіть на
середньому вогні 5 хв, після чого процідіть через дрібне сито, віджимаючи
журавлину ложкою. У приготовлений відвар всипте цукор, доведіть суміш до
кипіння.
Крохмаль розведіть залишилася холодною бутильованою водою і
процідіть. Влийте його в киплячий ягідний відвар тонкою цівкою, безперервно
помішуючи. Доведіть кисіль до кипіння і влийте в нього прибраний в холодильник
журавлинний сік. Відразу ж зніміть з вогню.
Смачного!!!