Випічка рецепти. Рецепт випічки з листкового тіста з суфле.
Листкове тісто:
- 250 гр. ( 2 склянки, мінус 1 ч. ложка) борошна
- 10 мл ( 0,5 склянки) води
- щіпка солі
- 200 гр. ( 1 пачка)
вершкового масла.
Суфле:
- 10 яєць
- 200 мл ( 1 склянка)
молока
- 300 гр. ( 1,5 пачки) вершкового масла
- 360 гр. ( 2 склянки) цукру
- 40 гр. ( 2,5 ч.
ложки желатину
- 34 гр. ( 1 ст.
ложка) картопляного крохмалю
- 30 гр. ( 3 ч. ложки
ванільного цукру
- 170 мл ( 0,75 склянки і 1 ст. ложка) води.
Крем:
200 мл ( 1 склянка) жирних вершків
- 50 гр. (2 ст. ложки) цукру.
Випічка рецепти. Рецепт листкового тіста:
На обробну дошку просіяти 200 г борошна, посоліть, зробіть лунку, влийте в неї крижану воду і замісити еластичне тісто. Сформуйте з нього кулю, загорніть в харчову плівку і приберіть на чверть години в холодильник.
Тепер підготуйте масло. Воно повинно бути прямо з
холодильника. У блендері перетворіть його і 50 г борошна в однорідну масу.
Расплющьте масло в пласт товщиною 1,5 см між листами пергаменту і відправте на
холод на 15 хвилин
Охолоджене тісто рівне розкачайте до 3 мм завтовшки. По двом
третинам пласта рівномірно розподіліть масляну масу.
Накрийте масло вільної частиною тіста, зверху масляною,
защепніть краю і тонко розкачайте в довжину. Знову скрутіть в три шари,
поверніть за годинниковою стрілкою, позначте бік відбитком пальця, загорніть
конвертик в плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин. Розкотіть за такої
технології 6 разів.
Випічка з листкового тіста з суфле:
Гострим ножем, щоб не м'яли краю, наріжте тісто на коржики 10 на 4 см, обрізаючи кожну сторону, інакше коржики не «розкриються» на шари, будуть нерівними. Наколіть коржики виделкою в декількох місцях і знову відправте в холодильник на півгодини.
Випікайте листкові коржике в духовці, розігрітій до 220
градусів на вологих деках за 20 хвилин. Ознаки готовності: золотистий колір,
«розкрилися» на зрізах шари, мала вага, збереження форми.
Як приготувати суфле:
У невелику мисочку або чашку насипте крохмаль і залийте 1 ст. ложкою води, розмішайте. Відокремте жовтки від білків, причому жовтки складіть в каструлю з нержавіючої сталі, а білки в скляну миску-протерту зсередини часточкою лимона.
До жовтків додайте 1 склянку цукру і ванільний цукор,
розітріть дочиста, влийте молоко, розведений крохмаль, все гарненько збийте і
поставте на водяну баню. Помішуючи, варіть до загустіння. Зніміть з вогню,
залиште охолонути, а потім збийте розм'якшене при кімнатній температурі
вершкове масло. Повинна вийти пишна маса. Желатин залийте залишилася водою і
залиште на півгодини. Поставте на водяну баню і тримайте, помішуючи, поки весь
не розчиниться. Процідіть крізь маленьке сито.
Білки збийте в міцну піну, потім, постійно збиваючи, потроху
всипте цукор, що залишився. Коли весь цукор розчиниться, тонкою цівкою влийте в
білки желатин, постійно помішуючи. Потім введіть крем і все знову акуратно
перемішайте.
Як приготувати крем:
Збийте охолоджений вершки в густу піну, потроху додаючи цукор.
На листкову випічку викладіть суфле, розрівняйте. Широким
ножем на суфле обережно нанесіть вершковий крем і акуратно накрийте другим
коржиком. Приберіть десерт на 6 годин у холодильник, щоб суфле застигло.
Готову випічку з листкового тіста з суфле викладіть на блюдо
і прикрашають за смаком.