Як зберегти кавун на зиму.




Як правильно солити кавун. Чи Як зберегти кавун на зиму.. Для засолу використовують банки місткістю 3 і 10 л або банки з широким горлом з-під маринованих овочів угорського виробництва. Підбирають маленькі за розміром, але зрілі кавуни з тонкою кіркою. Їх миють холодною водою, коркові частина вершини і підстави плоду зрізають до їстівної частини.
Потім кавун ріжуть колами завтовшки 1,5-2 см, круги - на половинки, щоб пройшли в горло провину банки. Нарізаними часточками заполня ють банку (часточки повинні лежати долілиць). Обережно, щоб банка не лопнула, заливають у неї крутий окріп, накривають простерилізованій кришкою, зверху рушником і витримують 10 хв, після чого воду з банки зливають. Потім цю операцію повторюють. Готують розсіл з розрахунку 30 г солі на 1 л води, доводять його до кипіння і фільтрують.
У готовий розчин додають столовий 9%-ныи оцет з розрахунку 20 г на 1 л води і відразу ж заливають кавуни. Для кращого бродіння при консервуванні недостатньо стиглих кавунів, мають бурувате забарвлення м'якоті, до оцтово-соляного розчину слід додати цукровий пісок з розрахунку 20 г на 1 л води. Отриманий розчин доводять до кипіння, в киплячому стані заливають в банку з кавунової м'якоттю, накривають кришками і герметично закупорюють закаточной машинкою. Зберігають у прохолодному місці.
Якщо в процесі зберігання спостерігається здуття кришки, то, не чекаючи її зриву, необхідно бутель розкрити, злити розсіл, прокип'ятити і знову залити їм кавуни, потім закупорити нової простерилізованій кришкою.

Як зберегти кавун на зиму.