Що приготувати з листкового тесту? Здавна вважається, що одним із символів затишного будинку є випічка. Навіть від одного цього слова віє теплом і комфортом. Свіжий хліб, смачні булочки, солодкі пироги...
Останнім часом найбільшу популярність здобула випічка, приготовлена з листкового тіста. Особливістю цього тесту є те, що в ньому немає цукру. До складу входять пшеничне борошно, сіль, олія, вода. Але для приготування листкового тесту треба витратити значні зусилля і багато часу, тому деякі воліють купувати його в магазинах.
Особливості приготування листкового тіста.
Якщо Ви не хочете купувати листкове тісто в магазині, то наберіться терпіння. Готують тісто в досить прохолодною кімнаті. Для підвищення якості продукту можна додати яйця. Для того щоб листкове тісто було більш еластичним, додають оцтову кислоту. Вершкове масло, яке закопують в тісто, обов'язково повинно бути холодним. Тонкі шари складають і кожен раз виставляють на холодне повітря, щоб вони не злипалися між собою. (Що приготувати з листкового тіста?).Але і до готового тіста теж треба виявити увагу. Якщо воно заморожено, то дайте йому відтанути самостійно, не намагаючись прискорити цей процес. Готовий виріб перед випіканням можна помістити в холодильник на чверть години, що допоможе уникнути деформації. Деко бажано змочити холодною водою, так як, випаровуючись, вода додасть тесту обсяг.