Як засолити кавун: Невеликого розміру цілі кавуни миють і
роблять у них кілька проколів дерев'яною голкою. У великих арбузов після миття
видаляють неїстівну кірку, а їстівну м'якоть укладу вуватися на дно бочки шаром
товщиною близько 10 см.
На шар м'якоті кладуть ряд цілих арбузов, проміжки між
плодами заповнюють кавунової м'якоттю, пересипаючи її сіллю з розрахунку 60-70
г солі на 1 кг кавунової маси. Таким чином заповнюють барило, чергуючи шари
м'якоті і цілих плодів, залишивши вільним близько 10 см від верхнього краю.
Верхній шар ар бузов накривають марлею, потім - дерев'яним
колом і вантажем. Бочки поміщають в прохолодне місце. Використовувати таким
чином заква підвішені кавуни слід до потепління, не пускаючи до їх закисання.