Як консервувати березовий сік.
Свіжий, тільки що зібраний сік, потрібно ретельно процідити. Це можна зробити за допомогою медичної марлі.
Наступний крок - наготовлюємо посуд для консервування.
Для цього потрібно простерилізувати скляні пляшки. І взагалі
перевірити, щоб ніде не попалося ніякої цвілі, так як сік зіпсується, і буде
непридатний. Замість корисного і смачного напою отримаєте отруту.
Далі розливаємо проціджений сік по пляшках, не доливаючи до
краю. Чому не наливати повні? Тому як сік буде бродити, і йому для цього
знадобиться трохи вільного простору.
Що треба зхробити ще, щоби відповісти на питання «Як
консервувати березовий сік?». Пляшки треба щільно закупорити і виставити,
законсервований таким чином березовий сік, на холод. Через пару днів вміст
пляшок помітно помутніє і почнеться процес бродіння про який я вже згадувала,
коли ми з вами розливали сік по пляшках.
Через два тижні, не більше, коли бродіння закінчиться, у вас
вийде натуральний березовий сік, смаком схожий на квас. Зберігати його можна
протягом року, не більше, так як він втрачає, потім свої смакові якості і
корисні речовини. Та й свіжого соку набрати вже можна.
Зберігати напій, приготований за цим рецептом, потрібно в
холодному місці.
Це и є рецепт березового соку.