Рецепт сирного хліба:
- дріжджі сухі - 5 гр-ів
- борошно пшеничне - 500 гр-ів
- цукор-пісок - 30 гр-ів
- сіль морська - ½ ч.л
- рослинна олія - 5 мл-ів
- сир твердих сортів - 120 гр-ів
- кедрові горішки - 30 гр-ів
Як приготувати сирний хліб:
Змішувати дріжджі, борошно, цукор, сіль і викладаємо їх гіркою на столі. Робимо поглиблення в нашій гірці і потроху наливаємо в неї воду (приблизно 300 мл), змішуючи компоненти зсередини, щоб не пошкодити стінки колодязя.
Замішуємо тісто, яке місимо до тих пір, поки воно не почне
відлипати від рук і не буде гладким і однорідним. Тепер його потрібно покласти
в злегка змащену олією миску, нещільно накрити харчовою плівкою і поставити в
тепле місце на 1 годину. За цей час тісто має збільшитися в обсязі приблизно в
2 рази. Тоді його потрібно обім'яти, щоб вийшов вуглекислий газ, і залишити до
повторного підйому.
Тим часом тремо сир на крупній тертці. Коли тісто підійде
вдруге, робимо з нього щось подібне коржі, рівномірно посипаємо сиром і
скачуємо в рулет. Надаємо рулету форму батона, робимо неглибокі надрізи на
поверхні, посипаємо сиром і кедровими горішками. Горішки краще злегка
вдавлювати в тісто, щоб вони не обсипалися. Чи можна попередньо змастити батон
яйцем.
Випікаємо хліб в розігрітій до 180 градусів духовці до
рум'яної скоринки (це займе 30-40 хвилин). Після випічки даємо хлібу трохи
відпочити, і він готовий!