Цукати з вишні.




Що приготувати цукати з віші на 1 кг ягід візьміть:
2,2 кг цукру
пів склянки води

Як приготувати цукати з вишні:
Для початку зробимо з вами сироп: для цього потрібно цукор (400 г) і 1/2 л кип'яченої води. Як тільки сироп дійде до того стану, залийте їм попередньо промиту свіжу вишню, і на пару днів поставте в темне місце.
Повторіть ці дії ще раз 5, і в кожну повторення дій додавайте по пів склянки цукру (це приблизно 300 г).
На останній раз залиште ягоду в сиропі на більш тривалий термін, а точніше на 14 днів.
 Після заданих днів вилийте все у велике сито або друшляк, засічіть 2 години на таймері. Запасіться терпінням, адже сироп повинен відокремитися від ягід повністю.
Тепер ви, нарешті, можете розкласти зацукровані ягоди вишні на сито, добре просушити в духовці при температурі приблизно 40°С.


Для того, щоб запобігти злипання ягід, неспання їх дрібним цукровим піском (можете перемолоти наявний цукор в кавомолці).

Спереложите цукати в герметичну посуд для їх кращого збереження.


Все, ваше літні ласощі у вигляді цукатів з вишні готово, ось побачите, наскільки швидко вони зникнуть завдяки вашим домашнім ласунам!