Щоб приготувати трайфл візьміть: :
500 г малини
2 пакету желе (400 мл)
50 мл лікеру (апельсиновий, ірландський крем)
Для тіста:
4 яйця
4 ст\л цукру
4 ст\л борошна
щіпка солі
Для заварного крему:
2 яйця
2 ст\л борошна
600 мл молока
50 гр вершкового масла
щіпка солі
Для вершкового крему:
300-350 г вершків жирністю 30-35%
2 ст\л цукрової пудри
Трайфл.
Приготування трайфл:
1. Желе залийте окропом, розчиніть, залиште остигати.
2. Випікаєемо бісквіт: для цього добіла збийте яйця з
цукром, потім додайте борошно і ще раз збийте. Печіть в змащену маслом і
посипаній борошном формі (якщо у вас силіконова форма - тільки покропіть водою)
при температурі 160-170 градусів протягом 30-35 хвилин. Всі нюанси виготовлення
бісквіту читайте в рецепті бисквитно-вершкового торта
3. Бісквіт дістаньте з форми, остудіть і поріжте кубиками
приблизно 1,5 см х 1,5 см.
4. Зробіть заварний крем по вашому улюбленому рецептом або
скористайтесь моїм. Для цього закип'ятіть 500 мл молока, а окремо збийте яйця з
цукром, борошном і 100 мл молока. Влийте збиту яєчну суміш в кипляче молоко,
ретельно збиваючи віночком, і проваріть пару хвилин до загустіння. Зніміть з
вогню, остудіть, перемішуючи, додати вершкове масло.
5. Зробіть вершковий крем. Для цього збийте охолоджені жирні
вершки з цукровою пудрою.
6. Тепер «збирайте» ваш десерт: спочатку кубики бісквіту
покладіть в скляну (!!) форму - прямокутну або круглу (обсягом не менше 3 л).
Полийте лікером.
Викладіть малину і залийте ще рідким (!) желе.
Поставте на холод до застигання.
Викладіть заварний крем. Поставте в холодильник.
Красиво викладіть вершковий крем. Поставте на холод на 2
години.
Перед подачею прикрасьте тертим шоколадом, цукатами, ягодами
- на ваш розсуд.
Трайфл.