м'ясо (яловичина)
лавровий лист
Перець чорний горошком
морква
сало
сіль
Приготування:
М'ясо подготовіть.Порезать на великі шматки, викласти в каструлю з товстим дном або в казан, залити водою так щоб вона покривала м'ясо сантиметрів на 20-25.Поставіть на вогонь, дати закипіти, зняти накіпь.Добавіть лаврушку і перець горошком.
Варити м'ясо близько 6:00 на повільному вогні і при закритій кришке.Іногда перевіряти не википіла чи вода, якщо потрібно то підлити немного.Мясо має як би томіться.Через 3 години після закипання м'ясо посоліть.За 20 хвилин до кінця варіння додати порізану моркву.
Банки підготувати, простерілізовать.Кришкі теж (можна закрутки). В банки викласти м'ясо, поділене на волокна, залити бульйоном, залишаючи трохи місця зверху для жіра.Сразу ж поки бульйон гарячий розтопити сало і налити в кожну банку.Закрить банки кришками, дати охолонути і прибрати в холод