1 кг форелі (можна використовувати морського окуня);
сіль;
2 лимона;
4 цибулини;
чорний мелений перець;
1 лавровий лист;
4 помідори;
1 столова ложка рослинної олії;
1 пучок дрібно посіченою петрушки.
Відокремте філе від кісток, промийте і покладіть на тарілку обсохнути. Відіжміть сік одного лимона, змішайте його з сіллю,
Турецькі м'ясні страви
Турки, які обрали кочовий спосіб життя в середньоазіатському регіоні, природним чином збагачували свою кухню тваринною їжею.
Оскільки найголовнішою особливістю кочової культури було полювання, отже м'ясних страв в турецькій кухні відведено велике місце. Волелюбні і нетерплячі турки в повсякденному житті, в кухні, за плитою перетворюються на статечних, все перебирають ретельним чином, приділяють особливу уважність і терплячість і готують вишукані страви з м'яса і м'ясних продуктів. Навіть після переселення кочових племен в Анатолію, м'ясні страви, незважаючи на дорожнечу і недоступність займають перше місце. Найяскравішим прикладом і доказом цього служать численні м'ясні ресторани, спеціальні трактири, де подається виключно тельбух та інші м'ясні страви.
На званих обідах і святах готують на спеціальних жаровнях, рожні вкуснейшее страву, але поряд з м'ясними стравами для урочистих днів і церемоній, ощадливі та економні господині створюють чудеса з м'яса, нарізаного кубиками, або з м'ясного фаршу. М'ясні страви мають величезну кількість різновидів: м'ясо на вертелі, на жаровні, печеня, кавурма, Яхни, гювеч, на Сахань, відварне, капама (м'ясна страва зі свіжою цибулею і салатом). М'ясні страви приправляються фруктами, овочами або навіть молоком; деколи маринуються перед приготуванням. Найкращими і поширеними м'ясними блюдами є Денер, кебаб, котлети різних видів, голубці, м'ясо на жаровні. У турецькій кухні, традиційні страви з м'яса здебільшого приготовлялись з баранини і козлятини. За останні роки віддається перевага і телятині.
За релігійними переконаннями, свинина взагалі не вживається.
Кабани, якщо і трапляються мисливцям і любителям полювання - його м'ясо не вживають. Поряд з баранячим, козячим і телячим м'ясом, іслам не забороняє і верблюже м'ясо. Однак, верблюда частіше можна зустріти в туристичних районах разом з позує фотографам, гостями країни.
Як гарнір до м'яса подається або додається цибуля, смачно приправлений спеціями, прянощами, зеленню, чебрецем, м'ятою, чорним і червоним перцем, кмином, петрушкою, лавровим листом.