1 зубчик часнику;
800 гр густого кефіру (3,2% жирності);
2 великих огірка, очищених від шкірки;
1 столова ложка оливкової олії;
1 столова ложка фенхеля;
1 чайна ложка солі;
1 чайна ложка чаберу (чебрець);
1 чайна ложка м'яти
Вилийте кефір в глибоку миску, додайте натерті на тертці огірки і сіль. Ретельно перемішайте вилкою, додайте по краплі оливкова олія, обережно перемішуючи, щоб масло не зібралося на поверхні кефіру. Зверху посипте дрібно порізаною зеленню: фенхелем, чабером і м'ятою.
Турецькі супи
У турецькій кухні перших страв відведено особливе місце. Суп подається на самому початку трапези. У Туреччині, супи подаються на сніданок, а також в обід і під час вечері. А в холодні зимові дні, апетитно паруючі супи є самим неперевершеним стравою. У Туреччині, Супи, до яких подається хліб досить живильні і різновидів. У літній період заготавляется Тархана: тісто, в яке додаються прянощі і засушували на сонці і пропускається через сито. Ця заготовка, що має багатовікову традицію в холодні зимові дні перетворюється в супи за допомогою води і томатної пасти. Є родоводу перших страв у національній кулінарії ...
Суп "Яйла" ингридиентами якого є рис і м'ята має кисло-пряний присмак і ароматом нагадує свіжість літніх пасовищ. Майже кожна туркеня з великим умінням і навичками може приготувати суп із сочевиці і курячий суп. Поряд з цими супами досить популярні різновиди рибних супів - улюблені страви прибережних районів Туреччини. Суп з тельбуха - "Ішкембе чорбаси" є неотменно стравою яке подається рано вранці, після веселих і бурхливих застіль, нічних розваг з традиційним раки. суп з тельбухів є кращим засобом від нездужань у шлунку. "Весільний суп", що готується з потилиці туші баранчика вважається самим оригінальним і своєрідним стравою турецької кухні. У приготуванні супів існує чотири основні методи: супи на курячому бульйоні, а також супи на м'ясному бульйоні з додаванням локшини, рису і овочів, квасолі і йогурту, супи, заправлені лимонним соком, яйцями, суп з помідорів, протерті супи з маслом. Виключенням серед гарячих, апетитних супів є "джажик", блюдо зі свіжих огірків і холодного йогурту, нагадує окрошку. Джаджик є не початковим стравою, а головним, або прохолодним блюдом, яке подають із пловом.