250 гр рубаної баранини;
75 гр масла або маргарину;
2 цибулини;
3 столові ложки дрібно порізаної петрушки;
щіпка солі;
1 помідор;
щіпка червоного гіркого перцю;
для тіста:
250 гр просіяної муки;
10 гр сухих дріжджів;
1 чайна ложка солі;
150 гр теплої води;
для змащення:
30 гр молока;
1 чайна ложка солі
Для приготування тіста розчиніть дріжджі в теплій воді разом із сіллю. Додайте борошно і замісити тісто. Накрийте тісто рушником і залиште на півгодини в теплому місці. Розділіть тісто на дві частини і притисніть кожен шматок долонею, накрийте мокрим рушником і залиште ще на півгодини.
Тепер готуємо начинку. Дрібно поріжте цибулю, змішайте його з петрушкою, додайте м'ясо, розтоплене масло, сіль, дрібно порізаний помідор (краще зняти з нього шкірку, попередньо обшпаривши), перець і ретельно перемішайте. Тепер викладіть суміш у каструлю і щільно утрамбувати ложкою.
Розкачайте кожен шматок до товщини 5 мм. Зазвичай в Туреччині тісто не розгортають, а розтягують за допомогою пальців і рівняють долонями, але для того, щоб спритно проробляти подібні процедури, вам доведеться тренуватися не на одному шматку тесту, перш ніж ви досягнете майстерності, тому краще все ж скористатися качалкою.
Викладіть розкачане тісто на змащене деко і змастіть за допомогою пензлика молоком, збитим із сіллю. Викладіть на тісто начинку, відступаючи близько двох сантиметрів від краю тесту.
Випікайте піцу в гарячій духовці при температурі 240 градусів протягом 7-8 хвилин