Турецький плов




Плов з рису - родовід цієї страви веде в древнекитайскую культуру. У оттоманської імперії після ситного обіду, але перед подачею на стіл десерту бьшо прийнято пригощати ароматним пловом. За переказами, плов очищав небо. У наші дні, плов, подається як гарнір до овочевих і м'ясних страв. Ще з часів оттоманської імперії, це блюдо вважається незамінним як у палацових, так і народних кухнях. Виключаючи сніданок, плов можна вживати в будь-який час дня. Плов з горохом можна покуштувати стоячи біля лотків вуличних продавців, яких можна досить часто зустріти на вулицях Стамбула.

На традиційних випускних вечорах, на званих обідах плов-цариця страв. Плов в турецькій кухні займає приблизно таке ж місце, що картопля в європейській кухні. Головним інгрідієнтом плову є рис, крупномолотого пшениця (булгур), локшини (вермішелі), проте найпоширеніший з них плов з рису.

Плов з рису має безліч різновидів. До рису обсмаженому на маслі додають воду, або рис викладають у киплячу воду. Перш ніж приготувати плов необхідно протримати рис в підсоленій воді. Час занурення рису в воду визначається якістю і сортом продукту. Пропорційне співвідношення рису і води визначає його якість і демонструє вміння і навички кулінара. Якщо господиня вміло справляється з цією стравою, тобто якщо плов виходить білосніжним, рісинки до рісинки, ароматним і смачним, значить ця господиня професійний кулінар.

Найчастіше, плов з рису вживається без приправ. Однак, існує і інші різновиди цього популярного страви: з цибулею, з помідорами, фісташками, родзинками, сухофруктами, зеленню, з м'ясом і куркою. Деякі види пловів подаються в холодному вигляді. Гарячу каструлю з готовим пловом покривають вологим рушником. Як правило, для плову вживається удлиннение і тонкий рис, дрібним заправляються супи, начинки для голубців і котлет. У сільських районах і південно-східної Анатолії, багатих урожаєм крупномолотого пшениці найбільше поширений плов з неї. У цих районах пшениця коштує набагато дешевше рису, а плов з неї готують з цибульним, томатним і йогуртно гарніром.