Яйця - багате джерело білка і вітамінів, необхідних для здоров'я організму, якщо у вас нормальний рівень холестерину. Яйця можна їсти сирими, вареними або ж у вигляді яєчні або омлету. Варка яєць - один з найпростіших способів їх приготувати. Тут ми пропонуємо вам інструкцію про те, як зварити яйце в шість етапів.
Покладіть в невелику каструлю сире яйце.
Налийте в каструлю холодної води до тих пір, поки вона не покриє яйце на 2 см.
Поставте каструлю на плиту і почніть готувати на середньому вогні, поки вода не закипить.
Зменшіть вогонь до мінімуму.
Проваріть яйце на повільному вогні 2-3 хвилини, щоб отримати яйце в смятку або 10-15 хвилин, щоб яйце зварити на круто.
Дістаньте яйце ложкою або ополоником і дайте йому охолонути самому або ж занурте в холодну воду, щоб прискорити охолодження.
Підказки й попередження:
Використовуйте яйця круто для приготування фаршированих яєць або для салатів.
А також не перетримаєте яйця на плиті, інакше навколо жовтка з'явиться сіро-зелене кільце із заліза і сірки. На смак це не вплине, але знизить якість білка.
Покладіть в невелику каструлю сире яйце.
Налийте в каструлю холодної води до тих пір, поки вона не покриє яйце на 2 см.
Поставте каструлю на плиту і почніть готувати на середньому вогні, поки вода не закипить.
Зменшіть вогонь до мінімуму.
Проваріть яйце на повільному вогні 2-3 хвилини, щоб отримати яйце в смятку або 10-15 хвилин, щоб яйце зварити на круто.
Дістаньте яйце ложкою або ополоником і дайте йому охолонути самому або ж занурте в холодну воду, щоб прискорити охолодження.
Підказки й попередження:
Використовуйте яйця круто для приготування фаршированих яєць або для салатів.
А також не перетримаєте яйця на плиті, інакше навколо жовтка з'явиться сіро-зелене кільце із заліза і сірки. На смак це не вплине, але знизить якість білка.