700 гр баранини;
1 столова ложка паприки;
сіль;
чорний мелений перець;
червоний пекучий перець;
1 чайна ложка куркуми (з верхом);
2 столові ложки дрібно порізаної петрушки;
кокосова стружка;
250 гр нежирної сметани;
щіпка імбиру;
20 гр вершкового масла або маргарину;
2 столові ложки рослинної олії;
дрібка кориці;
щіпка коріандру;
2 склянки м'ясного бульйону (можна з кубиків)
Промийте баранину в холодній воді і обсушити, наріжте м'ясо невеликими шматками.
Змішайте сметану з сіллю, чорним перцем, паприкою, імбиром і червоним пекучим перцем і дайте настоятися протягом декількох хвилин. Залийте м'ясо підготовленим соусом, перемішайте і залиште маринуватися при кімнатній температурі не менше, ніж на дві години.
Розтопити вершкове масло в глибокій сковороді, злегка обсмажте м'ясо, додайте куркуму і сметанний соус, в якому маринувалося м'ясо, і доведіть до кипіння. Додайте гарячий м'ясний бульйон і тушкуйте баранину 40-50 хвилин на невеликому вогні. Перед закінченням гасіння додайте коріандр, корицю, кокосову стружку і оливкове масло. Подавайте з рисом.
Турецькі пироги і борошняні вироби
У Туреччині, свято шануються і користуються успіхом борошняні вироби. Викидати хліб вважається великим гріхом, упускати його на землю також вважається блюзнірством. Слід його підняти, поцілувати і прикласти до оку. У Туреччині, без хліба не подається жодна страва.
Його присутність на столі необхідно. Під час трапези без нього не насичуються. Коротше кажучи, цтол, накритий без хліба подібний квітнику без троянд. Для анатолійцев хліб, борошняні вироби є символами благоденства і достатку. Тонкі коржі (юфка) на воді з додаванням солі є найголовнішими ингридиентами національних листкових пирогів. Тісто, заквашена на воді, оцті, яйцях, молоці, йогурті, оливковій або вершковому маслах приготовляються з м'ясними, курячими, рибними, бобовими, сирними, овочевими начинкам і-страви від яких не може відмовитися жоден турок. Пироги відрізняються за формою, методом приготування, начинками. Картопляні пироги (кол бережи) відрізняються за своєю формою, що нагадує руку (кол); пироги "сигара бережи" - витончені і апетитні, мають поджаристую корочку, пироги з кабачкової начинкою готуються на цільної коржику (юфке) і запікаються в духовці. Інший вид листкового пирога ("су бережи")-найпопулярніший і широко поширений. Цей вид пирога готують з коржів, ошпарених гарячою водою з начинками із зелені, сиру або м'ясного фаршу. Серед страв, приготованих з білої муки найпоширенішим і улюбленим, що вимагає терпіння є - кайсерінскіе пельмені. Пельмені, які майстерно готують в Кайсері трохи нагадують італійські равінолі, однак начинка, на відміну від равіолі НЕ овочеві, а з м'ясного фаршу з цибулею. Подається з соусом з йогурту і червоного перцю.
Якщо Вам трапиться побувати в Стамбулі, і поспостерігати годування чайок хлібними Сміт (бубликами), що летять прямо з борту кораблів, теплоходів і сандалів-не дивуйтеся. У Туреччині та птиці мають пристрасть до мучному