800 гр баранини, нарізаної невеликими кубиками;
2 помідори;
4 свіжих солодких перцю;
для соусу:
100 гр оливкової олії;
1 дрібно порізана цибулина;
1 чайна ложка чебрецю;
1 чайна ложка солі.
По виду кебаб нагадує шашлик, але придивіться уважно до рецепту: м'ясо маринується зовсім інакше, від чого і смак у кебаба зовсім інший ...
Покладіть цибулю в глибоку миску, посипте сіллю і залиште на 10 хвилин. Відіжміть цибулю руками, щоб прибрати зайву воду і перекладіть в іншу посудину. У віджатий сік додайте оливкову олію і чебрець. Покладіть м'ясо в соус і добре перемішайте, поставте в холодне місце на добу. Кожні 2-3 години м'ясо слід перемішувати.
Коли м'ясо промаринується, нанизуйте шматочки на шампури, чергуючи з кружальцями помідора і шматочками перцю. Не притискайте шматочки м'яса щільно один до одного, залиште між ними невелика відстань приблизно в півсантиметра. Обсмажте м'ясо на грилі або на вугіллі і подавайте на стіл. Краще нанизати на шампур тільки шматочки м'яса, а помідори і перці обсмажити окремо, тому що овочі прожарюються швидше, ніж м'ясо, а під час смаження їх слід частіше перевертати, щоб вони не підгоріли.