Інгредієнти на 16-18 штук:
- 225 р. яєць (приблизно 4-5 штук)
- 150 р. води
- 130 р. вершкового масла
- 20 р. молока
- 140 р. борошна
- Щіпка солі для крему (на 16-18 еклерів):
- 600 мл. вершків для збивання жирністю від 30%;
- 7-9 ст.л. цукрової пудри;
- 1 ч.л. ванільного цукру.
Приготування:
Еклери:
1. Поставити на вогонь воду, покласти в неї масло і довести
до кипіння.
2. Зменшити вогонь. Всипати борошно. Розмішувати, поки тісто
не почне відставати від стінок (близько 2-х хвилин). Зняти з вогню.
3. Влити в тісто молоко. Воно «допоможе» тісту охолонути до
потрібної температури - так, що сміливо можна додавати яйця.
4. Яйця додаємо по одному. Додали - размешали - додали. Тут
важливо дивитися на консистенцію тіста. Вам може знадобитися трохи більше або
трохи менше яєць. Рекомендуємо останнє яйце розбити в чашку і додавати по
чайній ложці. Тісто має бути кремоподібним: якщо підняти ложку з тестом вгору,
то маса повинна злегка стікати з ложки. Саме стікати або навіть тягнутися, а не
литися струмком. У мене пішло рівно 5 яєць.
5. Викладаємо еклери з допомогою шприца на деко злегка
змащений олією. Я роблю так: змащую деко пензликом, надлишки масла видаляю
паперовою серветкою. Ніякої кулінарної папери не потрібно.
6. Випікаємо в розігрітій до t 220С духовці приблизно 15
хвилин. У мене тістечка були досить великі і мені знадобилося 20 хвилин.
Орієнтуйтеся на свою духовку і розмір тістечок!
7. Готові тістечка наповнюємо кремом за допомогою
кулінарного шприца і глазіруем.
Крем:
Збити вершки до пишноти з цукром і ванільним цукром