Картопляні котлети з грибним соусом



3 середніх картоплини
1 чашка вершків
панірувальні сухарі
рослинна олія для смаження
жменю сухих білих грибів
0,5 чл борошна
маленька цибулина
сіль, перець


1. Сухі гриби залити окропом і відставити.
2. Приготувати картопляне пюре. Можливо я висловлю спірне твердження, з яким багато хто не погодиться, але найкраще картопляне пюре виходить, якщо приготувати картоплю в мікрохвильовій печі. Десь в ЖЖ я вичитала цьому наукове обгрунтування, але коротенько, з кратофеля випарівется зайва вода, яку ми компенсуємо вершками і пюре виходить більш ніжним на смак. Для пюре варити картоплю точно не варто. Якщо ви з якихось причин проти мікрохвильовки, запечіть картопля або приготуйте його на пару.
Щоб приготувати картоплю в мікрохвильовці, потрібно його помити, скласти в ємність, придатну для мікро, закрити кришкою, залишивши невеликий отвір і включити мікро на 10 хвилин. Перевірте картопля на готовність. Ще гарячий картопля очистити під струменем холодної води і розім'яти, додавши сіль і півчашки вершків. Пюре повинно вийти не рідкою, але і не дуже сухе, щоб можна було виліпити з нього котлети - 3 штуки. У разі необхідності додайте ще вершків.
3. Поки готується картопля, дрібно порізати цибулю і обсмажити до золотистого кольору. Гриби злити, дрібно (або крупно) порізати, додати до цибулі і обсмажувати на середньому вогні 3-5 хвилин. Додати борошно і ретельно перемішати. В кінці додати півчашки вершків і ще згасити на повільному вогні до загусання.
4. Картопляні котлети обваляти в сухарях і обсмажити до золотистої скоринки.
5. Подавати, поливши соусом.