Як варити юшку.
Інгредієнти для юшки:
1 кг риби
4 шт. картоплі
1 - 2 шт. цибулі ріпчастої в лушпинні
1 корінь петрушки
1 морква
2 - 3 лаврові листки (не обов'язково)
5 - 7 шт. горошин чорного перцю (не обов'язково)
1 - 2 столові ложки вершкового масла або жиру, якщо не жирна
риба - за бажанням
70 р. горілки
сіль
зелень цибулі, часнику, петрушки, кропу
Приготування юшки (як варити юшку).
Закип'ятити воду (приблизно 2,5 літра), покласти туди
нарізану кубиками картоплю.
Цибулю покласти не очищаючи лушпиння, а тільки помити і
зрізати корінці.
Корінь петрушки та
моркву обчистити і дрібно порізати (можна не різати, а цілими, просто для
більшого аромату юшки, у такому разі потім викидається, хто як любить).
Варити 10 хвилин.
Рибу очистити від луски, кишок і зябер, при необхідності
порізати.
Опустити в бульйон рибу, лаврових листочків, перець,
посолити і варити 15 хвилин.
Влити горілку, це послужить поліпшення смакових якостей
юшки, а ще й відбиває запах, характерний для деяких риб.
З готової юшки видалити цибулю, горошини перцю і лавровий
лист і заправити маслом.
Розлити вуха по тарілках і рясно посипати рубаною зеленню.
Смачного!