Темп життя людей в даний час дуже напружений. Найчастіше на багато що просто не вистачає часу. А як хочеться, що б хтось хоч зрідка приносив сніданок у постіль. А уявіть, якщо в ліжко принесуть свіжоспечений хліб з маслом і ароматну каву. Просто якесь диво. Бігти в магазин за свіжою булочкою або хлібом в 6:00 ранку безглуздо. Тому потрібна хлібопічка.
Хлебопечка може випікати звичайний хліб і хліб з різноманітними добавками. Вибір добавок для хліба залежить тільки від вас. А вдома постійно буде свіжий і смачний хліб.
Хлібопічки відрізняються кількістю програм випічки, температурою нагріву, а також часом випічки хліба. Кількість програм випічки коливається в хлебопечках від 3 до 17. Як же вибрати необхідну хлібопічку? Нижче наведемо кілька порад щодо вибору хлібопічки.
Базові функції
Абсолютно всі хлібопічки оснащені функцією піджареної скоринки (темна, середня або ж світла). Хлебопечка має функцію замісу тіста різної консистенції. При цьому тісто може бути без дріжджів або дріжджове. Функція випічки хрусткого хліба з скоринкою і м'якою серединою присутній також у всіх хлебопечках. Практично всі хлібопічки мають функцію прискореної випічки, крім найдешевших варіантів. У такому режимі спекти хліб можна всього за дві години.
Додаткові функції
Все залежить від вартості придбаного агрегату. Чим вища ціна хлібопічки, тим більше всього в ній можна спекти. А тепер перелічимо перелік додаткових функцій: випічка кексів, готування різноманітних джемів, приготування пасок, випічка чорного хліба, хліба з добавками, солодка випічка булочок з родзинками, медом, шоколадом і так далі.
Які функції вибрати вирішувати тільки вам. Природно, що випікати хліб можуть всі хлібопічки без винятку. Якщо є необхідність вести здоровий спосіб життя, то не зайвим буде придбати агрегат, який може випікати хліб з висівками. Хворим на цукровий діабет рекомендую купувати хлібопічку з безглютенової випічкою. Програма заснована на випічці хліба з гречаної, рисової муки, яку дуже просто зробити в домашніх умовах. Для отримання гречаної або рисової муки потрібно перемолоти крупу.
Солодка випічка стане в нагоді сім'ям з дітьми. Солодощі діти просто обожнюють. Хлібопічка пече солодощі за низької температури, тому переживання з приводу пригорання скасовуються.
Якщо готувати в хлебопечке варення, то фрукти обробляються більш щадним способом і зберігають більшу кількість вітамін. Природно, що цілий підвал за допомогою хлібопічки закрити не вдасться, а кілька баночок - будь ласка.
Захисні функції
Хлібопіч оснащена захистом від дітей, стрибків напруги і перегріву.
Захист від стрибків напруги є практично у всіх моделей. Різниця тільки в часі. У дешевих моделях пам'яті хлібопічки вистачає всього на 10-15 хвилин, а в більш дорогих - на 40 хвилин. Є люди, які при відключенні агрегату переносять хлебопечь до іншої розетки і чекають, коли вона продовжить роботу. Але варто знати, що такий трюк спрацьовує не завжди. Хлібопіч може просто показати помилку і продовжувати з того ж самого місця не буде.
Дві інші функції зустрічаються тільки в найдорожчих моделях, тому вибір хлібопічки із захистом від дітей і з захистом від перегріву досить складний. платити за ці функції чи ні.
Технічні параметри
При виборі хлібопічки особливу увагу необхідно приділити на технічні параметри, потужність, корпус агрегату, вага і габарити.
Маса хлібопічки може становити від 4 до 7,5 кг, потужність агрегату - від 450 до 860 Вт Чим більша потужність агрегату, тим вона швидше працює, але і витрата електрики теж більше.
Перед тим як придбати хлібопічку, необхідно відразу обдумати її місце знаходження. Адже постійно складати і діставати її дуже незручно. Природно, що чим менше розміри хлібопічки, яка має всі функції, тим вище її вартість.
Корпус приладу буває з нержавіючої сталі або пластиковий. Сталевий корпус міцний, але на ньому постійно залишаються сліди від жирних пальців.
Вага готової продукції
Вага хліба випеченого хлебопечкой може коливатися від 450 г до 1000г. Кожна сім'я може підібрати собі таку модель, яка необхідна. Але варто знати, що зі збільшенням ваги готової продукції збільшуються габарити агрегату.
Від маси отримуваного виробу залежить тривалість випікання та необхідна температура. Практично всі моделі передбачають кілька розмірів одержуваної продукції.
Форма випічки
Отримати можна прямокутні вироби. У комплект до хлебопечке входить прямокутний контейнер для тесту. Контейнер може бути виготовлений з нержавійки або ж тефлону. Все залежить від моделі. До контейнера слід ставитися дбайливо. За вартістю він дорівнює майже половині вартості хлібопічки.
Чистити контейнер потрібно дерев'яною лопаткою і м'якою ганчіркою, головне, що б контейнер залишався без подряпин. Перед випічкою рекомендується контейнер змащувати маслом. Посуд з тефлоновим покриттям при дбайливому ставленні може прослужити 5 років. Для здоров'я людини такий посуд нешкідлива.
Таймер і диспенсер
Всі хлібопічки оснащені таймером від 12 до 15 годин. Завдяки цьому прийшовши з роботи, ви можете приготувати ароматний свіжий хліб. Якщо ж вам таймер буде необхідний майже постійно, то буде чудово, якщо ви звернете увагу на хлібопічки, які оснащені диспенсером. Це пристрій, який полегшує вашу роботу. Воно саме додає в тісто родзинки і різні добавки. Робити це вручну немає необхідності.
При випіканні хлебопечь подає сигнал про те, що господині пора засипати добавки, тому без диспенсера можна обійтися.
Після всього вище сказаного ви вже маєте уявлення про можливості хлебопечек і зможете вибрати хлібопічку самі. Тепер залишилося тільки визначитися з тим, які функції необхідні саме вам. Від усього цього природно буде залежати вартість хлібопічки.
Для того, що б тісто було завжди таким, яким має бути, необхідно при покупці хлібопічки придбати ваги. У такому разі дозування буде завжди постійною. При покупці вибирайте хлібопічки відомих фірм і стежте за тим, що б гарантія на апарат була 1 рік і ніяк не менше. Краще всього набувати прилади фірм Panasonic, Moulinex, LG і Kenwood. Надуюсь тепер у вас не виникне питань як вибрати хлібопічку у свій будинок.