Інгредієнти на 6 порцій:
- 400-500 гр сметани
- 1 склянка цукрового піску
- 2 яйця
- 2 ст. л. борошна
- Щіпка ваніліну
- М'ята (для подачі)
Для малинового соусу:
- 200 гр ягід малини
- 2 ст. л. цукрового піску
- 3 ст.л. сухого білого вина
- Кілька крапель бальзамічного оцту
1. Змішати жовтки, цукровий пісок, сметану, додати ванілін. Трохи збити, але не перестарайтеся.
2. Білки збийте до стійких піків. Додайте білки в тісто і ретельно, але акуратно перемішайте.
3. Додати борошно, перемішати.
4. Чашу для рису (зазвичай йде комплектом до пароварці) застелити харчовою плівкою, вилити тісто, що вийшло, зверху герметично накрити теж харчовою плівкою. Відправити в пароварку на 45 хвилин. А тим часом, приготуємо соус.
5. У невеликій сотейник додати ягоди малини, цукровий пісок, поставити на вогонь, дати закипіти. Вогонь зменшити. Додати бальзамічний оцет, вино і готувати соус при постійному помішуванні до загусання на середньому вогні. Охолодити.
6. Готове тістечко повністю охолодити, не знімаючи харчової плівки. Нарізати на порційні шматочки, рясно полити малиновим соусом і прикрасити гілочками м'яти.