Яйця - 4 шт
Цукор - 1 склянка
Борошно - 1 склянка
Яблука - 2 шт
Вершкове масло або рослинна олія
Яблуко вимити, обсушити, розрізати на 4 частини і вирізати серцевину (жорстку яблучну шкірку можна зрізати). Нарізати яблуко тонкими долькамі.Сложіть яблучні дольки в миску, злегка збризнути соком лимона (щоб не потемніли) і перемішати
Яйця збити міксером в пишну пену.Не припиняючи збивання, всипте сахар.В яєчну масу ввести просіяне борошно й акуратно, за допомогою столової ложки, перемішати (не круговими рухами, а зверху-вниз, поки тісто не вбере в себе борошно).
Форму для випічки змастити маслом і злегка "припудрити" мукой.На дно форми покласти часточки яблук, зверху налити тісто
Випікати шарлотку в нагрітій до 180 ° С близько 35-40 мінут.Во час випічки дверцята духовки не відкривати, щоб шарлотка НЕ опала.Пірог готовий, коли зверху з'явилася світло-коричнева корочка.