Японська кухня. Червоний рис.



Для рецепту вам буде потрібно:
рис - 500г
боби адзуки - 40г
кунжут (чорне насіння) - 1 ст. л.
сіль - 1 ч. л.

Боби вимити, обсушити і варити у воді, не закриваючи кришки, 10 хвилин. Вийняти, обсушити, а рідина залишити. Кілька разів промити клейкий рис, добре обсушити, покласти в каструлю, налити в неї половину рідини, в якій варилися боби. Залишити мінімум на 4 години при кімнатній температурі (або на ніч у холодильнику).

Перед тим як варити рис, обсушити його і змішати з бобами. Рівномірно розкласти цю суміш на гратах парової каструлі, закрити кришкою і варити приблизно 15 хвилин. Потім додати 1/3 залишилася рідини, закрити каструлю і готувати, ще 2 рази доливаючи по 1/3 рідини. Всього варити на пару 40-45 хвилин.

Зняти каструлю з вогню, трохи почекати і відкрити кришку. Злегка перешкодити підфарбований рис і боби вологою дерев'яною лопаткою. Посипати сумішшю солі і кунжутного насіння. Це блюдо подають з солодкими тушкованими грибами, з смаженою рибою або куркою