Для приготування вам буде потрібно:
200-250 гр борошна;
100 гр сиру;
100 гр вершкового масла (або маргарину);
1 ст.л. цукрового піску;
щіпка ваніліну.
начинка:
1-2 яблука;
2-3 ст.л. коричневого цукру;
дрібка кориці.
1. Масло розрізати, покласти в сотейник і розтопити. Дати охолонути 1-2 хвилини.
2. Сир розім'яти виделкою, додати цукровий пісок, ванілін.
3. Додати розтоплене тепле масло і ретельно перемішати.
4. Додати борошно, ретельно перемішати.
5. Замісити еластичне сирне тісто. Покласти тісто в пакет і відправити в холодильник на 3 години.
6. Тісто розділити на 2 частини. Кожну частину тонко розкачати, викласти яблучну начинку * і скрутити щільним рулетом.
* - Готуємо начинку. Яблука нарізати кубиком, додати цукровий пісок, корицю. Загасити, періодично помішуючи протягом 3-5 хвилин. Викласти начинку в глибоку і дати охолонути. Яблучна начинка готова.
7. Духовку попередньо розігріти до 180 градусів. Випікати сирні рулети з яблуками 20-30 хвилин.
8. Нарізати рулети на порційні шматочки і присипати цукровою пудрою. Ідеально поєднуються з молоком і смачні як в теплом, так і в холодному вигляді.