Як правильно приготувати камбалу



Камбала являє собою не тільки одну певну рибу, а включає в себе відразу кілька видів плоских морських риб. У ресторанах Західної Європи є страви, приготовані з камбали і мають назву «сель». А камбали під назвою «палтус» є найбільш смачними.

Камбала має дуже ніжне м'ясо і містить в собі багато корисних мікроелементів. Адже саме в м'ясі цієї риби є наявність таких вітамінів A і D, які є жиророзчинними, В12, а також різних жирних кислот, серед яких найбільш відома Омега-3. Остання відіграє головну роль у захисті людського організму від вільних радикалів і допомагає захищати організм від простудних і інфекційних захворювань. Крім того, камбалу рекомендують вживати в їжу людям, що страждають серцево-судинними захворюваннями.

У світі є безліч способів приготування камбали. Але найбільш відомий і в той же час, легкий спосіб приготування - це, звичайно ж, жарення. У вареному вигляді камбала практично позбавлена ​​смаку. Жарення камбали за загальним правилом, як і всієї іншої риби, провадиться на рослинному маслі із застосуванням борошна.

Для початку камбалу обробляють. Для того щоб процес оброблення був більш приємним, камбалу слід обдати окропом. Перед тим, як проводити чистку камбали, їй потрібно відрізати голову і черевце. Після цього з двох сторін потрібно зняти темну шкіру і відрізати плавники.

Перед тим, як почати жарення, камбалу потрібно вмочити в борошні. Відомий випадок, коли помилково рибалки замість борошна використовували крохмаль. Звичайно ж, крохмаль став стріляти на сковороді, а риба підстрибувати, але після закінчення смаження риба виявилася ще смачніше. Найкраще в якості борошняної панірування застосовувати рисову муку, в яку необхідно попередньо додати трохи солі. Камбалу потрібно смажити, приблизно, по 7 хвилин з кожного боку. Основною ознакою того, що камбала прожарилася, буде поява скориночки золотистого кольору. Щоб зробити камбалу ще смачніше, її можна посипати порошком чебрецю, але робити це слід виключно перед смаженням. Дієтологами рекомендується до цієї чудової рибі подавати білий, цибульний або ж томатний соус.

При приготуванні камбали для посилення смакових якостей можна вмочати її в будь-якому цитрусовому соусі. При цьому можна також додати трохи спецій, але їх повинно бути небагато, щоб не занадто відтіняти смак риби.