Спагеті Болоньєзе



спагетті - ~ 200 г,
вода,
сіль
для соусу "А-ля Болоньєзе"
фарш (свинина + яловичина) - ~ 400-600 г,
цибуля ріпчаста - 2 шт,
часник - 2 зубчики,
помідори - 3-4 шт,
зелень базиліка і петрушки,
сіль,
свіжозмелений перець


Як приготувати соус "Болоньєзе":
Помідори вимити, зробити хрестоподібні надрізи, опустити на 1 хвилину в киплячу воду, потім вийняти і зняти шкірку.
Помідори натерти на тертці або подрібнити за допомогою блендера в пюре.
Цибулю очистити і дрібно нарізати.
Часник очистити і дрібно порубати.
Зелень вимити, обсушити і порубати.
У розігрітій з оливковою або рослинним маслом сковороді обсмажити цибулю і половину часнику ~ 2-3 хвилини.
Додати фарш і смажити, періодично помішуючи, ~ 5 хвилин. До фаршу додати подрібнені томати, сіль і перець, перемішати, накрити кришкою і готувати при слабкому кипінні ~ 7-10 хвилин. Вимкнути додати зелень базиліка і петрушки, часник, що залишився, перемішати і накрити кришкою.



У каструлю з киплячою підсоленою водою (води повинно бути багато) покласти спагетті, довести до кипіння і варити ~ 8-10 хвилин. Готові спагетті відкинути на друшляк.
У сковороду викладіть пасту і все ретельно перемішайте з соусом. Подавайте з великою кількістю тертого сиру і свіжої пертушкі / базиліка.