Пиріг "Баноффі"



Інгредієнти:

Основа:
Крихітка від печива - 2,25 склянки
Вершкове масло - 110
Цукор - 3 столових ложки
Начинка:
Розтоплене вершкове масло - 110 г
Коричневий цукор - ½ склянки
Ванілін - 2 чайних ложки
Згущене молоко - 300 мл
Збиті вершки - 2 склянки
Цукрова пудра - 3 столових ложки
Ванілін - 1 чайна ложка
Стиглий банан - 4 шт

Приготування:

Духовку нагрійте до 190 градусів. Змішайте всі інгредієнти для основи, утрамбуйте їх на дні дні круглої форми. Випікайте 8-10 хвилин до золотисто-коричневої скоринки. Повністю остудіть.



Доведіть до кипіння вершкове масло, коричневий цукор і ванілін, потім додайте згущене молоко. Поверніть на середній вогонь і готуйте, помішуючи 3-4 хвилин, поки суміш не потемніє. Зніміть з вогню і вилийте на остигнула основу. Остудіть і поставте в холодильник на 2 години до повного охолодження.
Збийте в міксері до стійких піків збиті вершки з цукровою пудрою і 1 чайною ложкою ванілі.
Наріжте тонко банан і акуратно додайте їх до вершків і перемішайте.
Викладіть вершки з бананами на основу. Охолодіть ще близько години і подавайте. Прикрасьте тертим шоколадом.