Домашня "п'яна вишня"



Вишня - 1,8 кг (без кісточок і гілочок)
Бренді - 8 склянки
Коричневий цукор - 2 склянки
Білий тростинний цукор - 2 склянки
Кориця - 2 палички
Гвоздика - 2-3 шт


Очистіть вишню, зніміть стебло і дістаньте кісточки. Викладіть вишню у велику миску.
У каструлі змішайте бренді і 2 види цукру, закиньте туди корицю і гвоздику. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і залишіть варитися на маленькому вогні до повного розчинення цукру. Дістаньте і викиньте корицю і гвоздику. Залийте сиропом вишню. Перемішайте дерев'яною ложкою вишню і сироп і залиште банку в такому стані поки суміш не охолоне до кімнатної температури.
Поки вишня остигає, простерілізуйте банки. Доведіть велику каструлю з водою до кипіння, поставте в неї банки. Залиште кипіти близько 10 хвилин, дістаньте банки і кришки з каструлі. Змініть воду і повторіть процедуру знову. Дайте банкам час повністю охолонути перед тим, як заповнювати їх вишнею.
Розлийте вишню по банках, щільно закрийте кришкою і поставте в холодильник мінімум на 4 тижні. Зберігатися може в холодильнику до року.