Консервовані кабачкі "Як грузді"




3 кг кабачків (очищених)
2 ст.л. солі
1 ст.л. чорного перцю
6 ст.л. цукру
1 ст. соняшникової олії
пучок петрушки
пучок кропу
1 ст. 9%-го оцту
1 або 2 ст.л. видавленого часнику (на ваш смак).

Кабачки бажано брати не молочні, а достатньо зрілі, щоб м'якоть була твердою. Порізати на шматочки 1 см завтовшки (дивіться, щоб ці скибочки зовні трохи нагадували порізані гриби). Змішати їх з усіма описаними вище інгредієнтами і залишити настоюватися на 3 години. Через 3 години розкласти масу в стерилізовані банки.
Банки стерилізувати в гарячій воді з розрахунку пів літрова банка - 5-7 хвилин. Закатати, перевернути, не укутувати.