Рецепт "Чіпси картопляні натуральні"



Дуже легке і швидке приготування:

1. Візьміть, приміром, п'ять картоплин середнього розміру.

2. Гарненько промийте їх, видаліть шкірку. Хоча в принципі, це не обов'язково, якщо ви дуже ретельно вимиєте кожну картоплину щіточкою.

3. Поріжте кожну картоплину однаковими скибочками завтовшки по 2 мм. Щоб вийшло точніше, ріжте їх не на вазі, а на обробній дошці. Можливо, кращі результати випікання чіпсів у вас вийдуть при більшій товщині шару скибочки. Тому можете її регулювати від 2 до 5 мм. Але це справа експерименту та деяких факторів, які неможливо заздалегідь передбачити. У будь-якому випадку ясно, що чим більше товщина картопляні чіпси, тим довше його готувати в духовці.

4. Складіть скибочки картоплі в миску і влийте туди ж 1-2 ч. л. рослинного масла.

5. Для того, щоб все чіпси були покриті маслом, кілька раз перемішайте їх в мисці. При цьому зверніть увагу на те, що масла не повинно бути дуже багато. Його завдання просто змастити картоплю. Тому якщо воно накопичилося на дні ємності, то майте на увазі на майбутнє, що ви влили його занадто багато.

6. Покрийте дно дека шаром харчової алюмінієвої фольги.

7. Збризніть її харчовим спреєм, який не дасть картоплі прилипати до фольги (якщо немає такого просто промажте рослинним маслом).

8. Розкладіть скибочки картоплі на фользі в один шар.

9. Прогрійте духовку приблизно до 200 градусів. Якщо духовка електрична, то включайте підігрів і зверху і знизу. Вставте деко в духовку на 20 хвилин. Коли будете готувати перший раз заглядайте в духовку кожні 5 хвилин, щоб чіпси не почорніли. Так ви дізнаєтеся точну той час, який потрібно, щоб приготування чіпсів в домашніх умовах при вибраної вами товщині картоплі пройшло успішно.
Готовність чіпсів визначається по початку закручування країв скибочок. Спробуйте один з центру дека. І якщо хочете, щоб вони ще трохи запеклися і стали більш хрусткими, залишити деко в духовці ще на пару хвилин.

10. Вийміть готові чіпси з духовки, присипте дрібкою солі або іншими спеціями і дайте охолонути.