Як підготувати равликів до приготування.




Як підготувати равликів до приготування.Живих равликів, яких ви зібрали або купили, перед кулінарної обробкою необхідно заздалегідь підготувати. Насамперед необхідно переконатися, що всі равлики живі. Для цього їх поміщають у велику ємність з водою. Через деякий час живі равлики здаються з раковини. Бажано після цього промити їх в проточній воді.

Найпростіший спосіб - потримати равликів у великій каструлі, відрі, ящику або іншої великої ємності з кришкою, періодично збризкуючи водою (щоб равлики були активні) протягом доби. При цьому можна засипати близько двох столових ложок борошна на 1 кг равликів.
Після цього можна приступати до кулінарної обробки.




Існують різні підходи до подальшої обробки. У першому випадку равликів поміщають на 5-7 хвилин у холодну воду, відціджують і переносять в ємність з шаром крупної солі на дні. Равлики виділяють велику кількість слизу, після чого їх ретельно відмивають від бруду і слизу. Потім равликів заливають злегка підкисленою оцтом холодною водою і доводять до кипіння. Кип'ятять 6-8 хвилин.
Після цього зливають бульйон, равликів обполіскують холодною водою і витягують з раковини саму равлика (виделкою, пінцетом і т.п.). Чорний завиток видаляють і надалі використовують тільки м'ясисту «ногу».