Яблучний джем.

  


Рецепт яблучного джему:
- яблука будь-якого сорту - 1 кг
- цукор-пісок 1 кг
- лимонна кислота - ½ чайної ложки
- вода питна - 1 літр

Як приготувати яблучний джем:.

Щоб приготувати яблучний джем, потрібно почистити яблука, видаливши серцевину і шкірку. Нарізати їх шматочками. Помістити в каструлю.  Пересипаємо шари яблук цукром. Далі заливаємо яблука водою.
Додаємо лимонну кислоту, щоб в процесі варіння варення не потемнів.
Ставимо яблука на вогонь і доводимо до кипіння. Варимо близько сорока хвилин постійно помішуючи дерев'яною ложкою. Готову масу знімаємо з вогню, збиваємо блендером до отримання однорідного стану.
Одержаний джем знову ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Розкладаємо джем по банках об'ємом пів літра і закатуємо. Банки і кришки попередньо стерилізуємо.
Тепер готовий яблучний джем може стояти на поличці і чекати свого зоряного часу. Запропонуйте це солодке блюдо разом з чаєм своїм близьким або додайте джем в випічку.



Примітка: Ця заготовка - досить дешеве задоволення, особливо якщо яблука ростуть у вас в саду. Це один із способів знайти застосування безлічі впали з дерева яблук. Адже шкода, коли вони пропадають.