Як солити гриби (відварені).




Рецепт солених грибів:
На 10 кг відварених грибів кладуть 450-600 г солі (часник, цибуля, хрін, естрагон або стеблинки кропу).


Як солити гриби (відварені).

Зібрані в суху погоду гриби чистять і промивають, потім відварюють в злегка підсоленій воді. Тривалість варіння залежить від виду грибів і ступеня їх отруйності. Охолоджують у холодній воді або на протязі; на решеті або у вільному матер'яному мішечку дають стекти воді. Потім гриби кладуть у банку або бочку і перемішують з сіллю, покривають тканиною і кришкою з каменем-гнітом. Через кілька днів, після того, як гриби осядуть, можна додати нові гриби з відповідною кількістю солі.
Кількість солі залежить від місця зберігання: у вологому і теплому приміщенні солі треба класти більше, в добре провітрюваному приміщенні - менше. Приправи кладуть на дно посуду або змішують з грибами. Таким способом солять гіркі і отруйні в сирому вигляді гриби. Приблизно через тиждень вони придатні до вживання.


Як солити гриби (відварені)


Розсіл, виділяється з грибів, протягом усього строку зберігання повинен повністю покривати гриби, щоб уникнути пліснявіння. Якщо ж розсолу мало і він не покриває грибів, слід додати охолодженої солоної кип'яченої води. Для цього на 1 літр води беруть 50 г солі, тобто дві столові ложки.
У період зберігання слід час від часу перевіряти гриби і в разі необхідності видаляти цвіль. Вражені пліснявою кришку, камінь-гніт і тканину промивають в содової воді і кип'ятять, внутрішній край посуду протирають серветкою, змоченою розчином солі або оцту.