Рецепт великоднього баранця з тіста.
- 5 яєць
- 200 г цукрової пудри (за оригінальним рецептом, автор
використала половину цієї кількості)
- 200-250 г борошна
- 50 гр-ів меленого мигдалю
- 10 г цедри лимона або апельсина
- 1 ч.л. пекарського порошку
- дрібно нарізані цукати - за смаком (курага, сушена
брусниця, родзинки і.п.)
- борошно грубого помелу і маргарин для промазування форми
- форма для запікання
Великодній баранець (великодеє ягня). Як приготувати:
Відокремлюємо білки від жовтків Білки ставимо в холодильник. Перемішуємо жовтки з цедрою і цукром, міксером хвилин 5-ть.
Примітка: До
речі, я додала цукру тільки половину того, що написала - за смаком мій баранчик
не приторно солодкий, а дуже приємний вийшов. І аромат цедри в ньому
відчувається..
Збиваємо білки до піни . Акуратно додаємо білки і борошна в
жовтки, чергуючи то одне, то інше. Додаємо пекарський порошок. Розмішуємо
ложкою. Залишаємо тісто відстоятися.
В цей час готуємо форму: змащуємо її ретельно маргарином або
маслом, посипаємо борошном грубого помелу. Додаємо в тісто горіхи і цукати.
Тісто виливаємо у форму. Запікаємо 45 хвилин при 180
градусах. Тісто в баранчику піднімається до кришки форми. У форму заглядати не
можна, а то тісто опуститься. Щоб баранець добре вийнявся з форми - залишимо
форму остигати на мокрому холодному рушник.