Фарширована риба по-єврейські - Гефілте-Фіш.




Рецепт фаршированої риби по-єврейські:
- філе риби - 700 г
- цибуля - 1-2 шт
- булка (біла) - 150 г
- яйце - 1-2 шт
- олія (2 ст.л. у фарш, 2 ст.л. в бульйон) - 4 ст. л.
- морква - 1 шт
- буряк (невеликий) - 1 шт
- перець чорний
- сіль
- цукор (0,5 ст.л. у фарш, 0,5 ст.л. в бульйон) - 1 ст. л.



Як приготувати фаршировану рибу:

В ідеалі це блюдо робиться так: рибу треба розрізати на порційні шматки(попередньо ретельно почистити, але не потрошити). Потрухи "втечуть", коли ви рибу наріжите. Кожен шматочок виходить цільним, тобто розрізу за черевця не буде.
З кожного шматочка потрібно вирізати філе, залишивши тільки шкірку. Я зробила простіше. Взяла вже готове філе товстолобика зі шкірою. Вибрала кісточки, філе відокремився від шкірки, яку нарізала на невеликі "стрічки".
Філе перемолола двічі через м'ясорубку з однієї великої цибулиною, булочкою, вимоченого в воді. Додала чорний перець (за смаком), сіль і цукор.
Взагалі, це блюдо з гострих. Якщо робити з правилами, то потрібно добре поперчити.
У фарш також покласти 2 ст.л. рослинної олії і влити поступово, весь час добре вимішати, чверть склянки води. Зробити з фаршу тюфтельки.
Кожну тефтельку покласти на стрічку з шкури і обгорнути в неї.
Посуд з антипригарним покриттям вистелити шаром буряка і моркви (різати пластинами) і  цибулею. У багатьох рецептах у фарш і в каструлю кладуть багато цибулі. Я пробувала - виходить гірко. Ну, це на мій смак.
Тюфтельки зверху викладаємо. Заливаємо водою так, щоб була трохи вище риби. Якщо відразу не долили, не страшно. Все одно через годину воду (1 склянка) потрібно додавати. Посолили, поперчили і поклали цукор. Всі шматочки повинні лежати поруч, не один на одному.
Поставили на середній вогонь, нехай закипить, а потім вогонь зменшили і варіть години 2-2,5 на невеликому вогні (повинна томитися). Обов'язково пробуйте. Це блюдо потрібно, що називається, доводити до смаку. Вірніше, бульйон.
Ну ось, готово. Нехай охолоне.
Викладаємо на тарілку і заливаємо бульйоном. Ставимо в холодильник. Бульйон застигає і виходить риба в желе.